Over Missis MB

 

Ik ben Marybeth, eigenaar van Missis MB. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft als scheikundig ingenieur en docent scheikunde. Dat laatste beroep ben ik ook echt gaan uitoefenen. Tijdens mijn eerste baan als docent scheikunde heb ik op een zeilschip de wereld rondgevaren. Daar heb ik geleerd hoe waardevol het is om leerlingen niet alleen maar de lesjes uit de boeken te leren, maar ook te werken aan sociale en persoonlijke ontwikkeling. Eenmaal terug op het vaste land ben ik voor de klas gaan staan in het reguliere onderwijs, maar daarnaast ben ik altijd (al dan niet digitaal) bijlessen, studiebegeleiding en cursussen blijven geven. Dit om het persoonlijke contact met leerlingen te behouden en het werken aan meerdere vaardigheden te blijven uitoefenen. Want hoe ik het ook probeer, in een klas met 30 leerlingen is dat soms toch wel erg lastig. Ook werk ik inmiddels voor stichting ‘t Wylde Leren om avontuurlijke onderwijsactiviteiten neer te zetten. Uiteindelijk heb ik dan ook besloten om, naast het lesgeven op school, voor mijzelf te beginnen als Missis MB!