Bijles

Wie, wat, waar? Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie rondom de bijlessen die Missis MB vezorgt. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op!

Wie?

Bijles is vaak een één-op-één les. Ik kan dan al mijn aandacht op jou richten. Je kunt er ook voor kiezen om samen met een klasgenoot/vriend/vriendin op bijles te komen. Voorwaarde is dan wel dat je met dezelfde lesstof bezig bent. De bijlessen worden allemaal door mijzelf verzorgd. Je krijgt dus bijles van een ervaren en eerstegraads bevoegd scheikundedocent.

Wat?

Wat we gaan doen tijdens een bijles is natuurlijk een beetje afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Over het algemeen geldt dat we tijdens een bijles een stuk van de lesstof die je lastig vindt nog eens doorlopen. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Ik kan bijvoorbeeld de lesstof nog eens uitleggen aan je, op een andere manier dan dat jouw eigen docent dat doet. Bij scheikunde (en andere bètavakken) geldt echter, oefening baart kunst! Je gaat het alleen leren door het zelf te doen. We zullen dus vooral veel tijd besteden aan het maken van opdrachten. Tijdens het maken van de opdrachten kan ik je dan helpen en nieuwe vaardigheden aanleren voor de zaken waar je regelmatig vastloopt. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt om te weten waar je staat. Dan kan ik bijvoorbeeld een toetsje voor je maken die we dan samen bespreken nadat je deze hebt gemaakt. 

Waar?

Hoewel het mijn droom is om ooit een eigen bedrijfspandje te hebben, beschik ik nu nog niet over die luxe. De bijlessen zullen dus bij mij thuis plaatsvinden, aan de eettafel. Uiteraard zorg ik ervoor dat we gewoon in alle rust kunnen werken en er geen kinderen etc. aanwezig zijn.

Scheikunde en andere bétavakken

Zoals eerder beschreven ben ik eerstegraads bevoegd scheikunde docent. In de scheikunde ligt bij mij dan ook verreweg de meeste ervaring en expertise. Tijdens mijn opleiding als chemisch ingenieur bij de TU Delft, heb ik echter ook veel kennis opgedaan in de wiskunde en natuurkunde. Met deze vakken wil ik je dan ook graag verder helpen.